Twintig jaar DALZ

augustus 29, 2017 info_gu7k7yh8

Dierenambulance Limburg Zuid te Maastricht viert feest!
Na twintig jaar actieve inzet en dankzij de steun van velen kunnen de dieren in nood in Zuid-Limburg nog steeds rekenen op onze steun. Uiteraard laten we ons twintig jarig bestaan niet onopgemerkt voorbij gaan en zetten wij op zondag 10 september onze vrijwilligers, partners, donateurs en u in ‘t zonnetje. Wij organiseren op deze dag onze ‘Rommel’Markt aangevuld met interessante workshops, bijzondere optredens, informatieve stands en natuurlijk een heerlijk hapje en drankje. We openen op deze speciale dag ook onze deuren. Dé kans voor u om eens een kijkje achter de schermen te komen nemen.

Vrijwilligers, partners en sponsoren, stuk voor stuk mensen met prachtige verhalen die gehoord moeten worden, willen we een dagje verwennen omdat ze het verdienen… U komt toch ook?

 

Programma feestelijke activiteiten zondag 10 september

Workshop over konijnen: 12.00 – 13.00 uur
Gedragsdeskundige Josine Warnier van Davalon zal u veel kunnen vertellen over het gedrag, de huisvesting, verzorging en voeding van konijnen. Ze geeft tips om o.a. uw konijn actief te houden. Klimmen, kruipen, springen, graven en knagen zijn allemaal bezigheden die een konijn leuk vindt, maar ook zeker moet doen om gezond te blijven.

Workshop over slangen: 14.00 – 15.00 uur
Stan Géron van Reptile Education Program Maastricht zal u kennis laten maken met de wereld der reptielen en slangen in het bijzonder. Hij geeft u meer informatie over deze perfecte jagers die zich, ondanks dat ze geen ledematen en oogleden hebben, verspreid hebben over de hele wereld, inclusief de zeeën. Eens kijken of zijn motto ‘alles wat leeft is aaibaar’ ook voor u geldt…

Trimsalon op wielen 11.00 – 15.00 uur
Trimmobiel doggy-style is simpelweg een complete trimsalon op wielen. Alles voor de totale vachtverzorging voor de hond is aanwezig. In de trimmobiel wordt in principe slechts één hond per keer behandeld waardoor uw hond in een rustige omgeving alle aandacht krijgt en geen last heeft van de afleiding van andere honden. U hond kan op deze dag bij Trimmobiel Doggy-style terecht voor kleine trimwerkzaamheden als nagels, klitjes, oogjes vrij knippen en heel misschien een klein wasbeurtje…

Demonstratie pakwerk politiehond 15.00 -16.00 uur
Hondenvereniging de Burght laat u op een spectaculaire manier kennismaken met een trainingsonderdeel van vrijwilligers, het pakwerk. Onze vrijwilligers krijgen zo nu en dan te maken met zeer agressieve honden en dienen daarom goed voorbereid te werk te gaan.

‘Rommel’Markt 10.00 – 16.00 uur
U kunt de gehele dag lekker rommelen op onze Markt met tweedehands items. Wilt u een kraam huren om zelf uw spullen te verkopen? Dat kan! U heeft al een kraam met luifel voor maar € 20,00. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis hun spulletjes verkopen op een meegebrachte deken of laken (wel aanmelden via onderstaand emailadres).
Meer informatie en reserveringen via emailadres: schuijren-f@home.nl.

Kinderprogramma (4 – 12 jaar)
O.a. Kinder’Rommel’Markt, Nelly’s Springkussen, Workshop Uilenhanger of Vossenmasker maken en gezichten laten schminken.

Kindertheater 13.00 – 14.00 uur
Maastrichtse poppenspeler Ruben Komkommer heeft een speciale uitvoering voor de kinderen op deze dag.