Dier in nood? Bel 0900 - 4433224 (50 cpm)

Afscheid nemen van uw huisdier

Het overlijden van een huisdier is altijd een verdrietige gebeurtenis. Soms komt het heel onverwacht.

Afscheid nemen van uw huisdier. Wat er allemaal bij komt kijken…

Door van tevoren na te gaan wat de mogelijkheden zijn bij het afscheid van uw huisdier, voorkomt u spijt achteraf. De medewerkers van de Dierenambulance Limburg Zuid willen u daarbij graag van dienst zijn. Ook kan de DALZ een aantal zaken voor u regelen. Zo kan uw huisdier bij u thuis, of bij uw dierenarts worden opgehaald en worden vervoerd naar het crematorium naar keuze. U kunt dan, als u dat wilt, een afspraak maken om op een later tijdstip op het uitvaartcentrum afscheid te nemen.

Tijdelijke oplossing

Bent u op vakantie terwijl u huisdier overlijdt of kunt u onverhoopt nog geen beslisising nemen dan kunnen wij uw huisdier tijdelijk opbergen in onze koeling.

Begraven in uw eigen tuin

Heeft u echter een eigen tuin of kent u iemand met een eigen tuin, dan is het zelf begraven van uw huisdier natuurlijk ook een optie. Let er hierbij wel op dat u uw huisdier minimaal 80 cm diep begraaft en los in de aarde of in een doos of kist die afbreekbaar is.

Destructie

Ook kunt u ervoor kiezen om uw huisdier door ons op te laten halen of bij ons, op afspraak, langs te brengen voor afstand (destructie). Wij willen u er bij deze optie op wijzen dat destructie niet vergelijkbaar is met crematie en ook dat uw huisdier niet verwerkt zal worden in bv. diervoer of make-up.

Tarieven

De tarieven voor bovenstaande diensten vind u hier, tarieven.

Donateurs van de DALZ ontvangen 20% korting op de vervoerskosten. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor het cremeren van uw huisdier verwijzen wij u graag naar de website van…

Wilt u meer informatie?

Of wilt u een afspraak maken voor het ophalen of het regelen van het afscheid van uw huisdier, neemt u dan contact met ons op via 0900  – 4433224 (50 cpm).

Contact

  • Francois de Veijestraat 9
  • 6221 AB Maastricht
  • Tel: 0900 - 4433224 (50 cpm)
  • mail: info@dalz.nl
  • IBAN: NL83 RABO 0192 819 992
  • Stichting nummer: 812893