DALZ, DE DIEREN EN U

De Dierenambulance Limburg Zuid biedt hulp aan alle dieren in nood, in welke situatie zij zich op dat moment dan ook bevinden.

DIER IN NOOD?   BEL 0900 - 4433224 (50 cpm)

Wat doen wij voor dieren en voor u?

De DALZ biedt hulp aan alle dieren in nood, in welke situatie zij zich op dat moment dan ook bevinden. Gemotiveerde vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor de hulpverlening. Voor de directe hulpverlening beschikt de DALZ over drie ambulances en de daarbij behorende hulpmiddelen (EHBO-materiaal, vangmiddelen enz.) en...  een scooter. Daarnaast heeft de DALZ diverse opvang- en revalidatiefaciliteiten, waaronder een vogelasiel en een opvang kleine zoogdieren. De coördinatie van de hulpverlening gebeurt vanuit onze basispost in Maastricht.

poor dog from a farm in Nicaragua

Hulp aan dieren in nood

Elk dier dat hulpbehoevend is, kan rekenen op de DALZ. EHBO, opvang, revalidatie, dierenarts, grootbrengen en uitzetten behoren tot de mogelijkheden. Als er geen enkele kans bestaat op herstel zal de dierenarts het dier euthanaseren.

 

Hulpverlening bij ongevallen

Wij proberen het betrokken dier zo spoedig mogelijk te helpen. Het dier wordt ter plaatse geholpen en/of naar de dierenarts vervoerd.

Vervoer van en naar uw dierenarts

Behalve het vervoer van dieren zonder eigenaar naar aanleiding van een melding, verzorgen wij ook het vervoer van dieren voor particulieren. Denk aan het vervoer van eigenaar met patiënt naar een dierenarts en weer terug. In de meeste gevallen gaat het dan om mensen die geen auto hebben of niet mobiel zijn. U zorgt voor een afspraak met de betrokken instantie, de DALZ zorgt dat uw dier op tijd op de afspraak aanwezig is. Uiteraard is vervoer naar huis bij de prijs inbegrepen.

DIGITAL CAMERA
eeoplg75v6q-darius-anton

Gezonde (zwerf)katten & honden

Een gezonde hond of kat dient zo snel mogelijk weer herenigd te worden met de eigenaar. Ziet u een loslopende hond of kat, probeer dan te achterhalen of deze in het bezit is van een chip (aflezen van chipnummers kan bij dierenarts of DALZ).

 

Heeft het dier geen chip dan dient u de hond of kat aan te melden de Dierenbescherming Limburg via 0900 - 7009000.

Overleden huisdieren

Als uw huisdier komt te overlijden, zorgt de DALZ voor de verdere afwikkeling van het overleden dier. Zo kan uw huisdier worden vervoerd naar het crematorium naar keuze. Meer informatie vindt u hier.

 

Vermist?

Bent u uw kat, hond of ander huisdier kwijt dan kan het goed zijn dat wij hem/haar vervoerd hebben. Lees eerst hier verder voor u ons belt.

injured dog sleeping on ground,wound on dog face .
IMG_1913

Tijdelijk opvang & vakantieopvang

Gewonde in het wild levende dieren worden na onderzoek door een dierenarts doorgaans door de DALZ tijdelijk zelf opgevangen of indien nodig doorverwezen naar een gespecialiseerd instantie. De dieren worden, nadat ze voldoende zijn aangesterkt, weer uitgezet in hun natuurlijke leefgebied.

 

Wist u al dat wij uw huisdier kunnen opvangen als u op vakantie gaat? Voor meer informatie klik hier.

U wilt een huisdier aanschaffen?

Voor konijnen en kleine knaagdieren kunt u terecht bij de DALZ. Voor meer informatie klik hier.

 

Werkgebied

Tot het werkgebied van de DALZ behoren de volgende gemeenten: Maastricht, Meerssen, Eijsden – Margraten, Valkenburg, Beek.

kaart-gemeentes
DALZ_Logo_metbalk_WEB